Gå videre til innhold
Vitusapotek lanserer salg av reseptpliktige legemidler på nett i samarbeid med Visma

Pressemelding -

Vitusapotek lanserer salg av reseptpliktige legemidler på nett i samarbeid med Visma

Fra 19. oktober 2016 åpnet Helsemyndighetene for salg av reseptpliktige legemidler på internett. Vitusapotek har med løsningen Visma Pharma Suite Online lansert nettbasert kjøp av legemidler i det norske markedet, og gir forbrukere mulighet til handle sine resepter trygt og enkelt på nett.

- Valget falt på Visma da de kunne tilby den beste løsningen til best pris innenfor vår stramme tidsramme. Visma har også erfaring med tilsvarende løsning i det svenske markedet. Deres løsning håndterer kjøp av reseptbelagte legemidler ved å koble seg til nødvendige offentlige systemer og Vitusapotek sin SAP Hybris e-handelsplattform. Visma Retail var en viktig bidragsyter til at Vitusapotek var én av tre aktører, som lanserte nettbasert kjøp av legemidler i det norske markedet 19. oktober 2016. Den komplette løsningen vil være på plass i løpet av 2016, sier Lene Strand, Head of eCommerce i Norsk Medisinaldepot.

- Visma Pharma Suite Online er sertifisert og godkjent av Direktoratet for e-helse. Løsningen er koblet til den nasjonale e-reseptløsningen. Forbrukerne kan bestille og kjøpe reseptbelagte legemidler på nettet via smarttelefon, nettbrett eller PC. Visma Pharma Suite Online integreres i en allerede eksisterende nettbutikk og sikrer høy kvalitet og pasientsikkerhet. Løsningen er tilpasset bransjens behov og er helt uavhengig av e-handelsplattform og resepthåndteringssystem, sier Gisle Sveva, administrerende direktør i Visma Retail.

Enklere for forbrukerne
Vitusapoteks kunder kan via sikker identifisering gjennom ID-porten se sine egne og sine barns resepter. Brukeren kan se lagerstatus, pris (inkludert beregning av egenandel) og historiske resepter. Løsningen støtter også alternative varer og kryssalg, og gir kundene gode råd basert på hvilke andre produkter som legges i handlekurven.

- Løsningen som nå er lansert markerer at en milepæl er nådd i vårt ønske om å gjøre hverdagen enklere for forbrukerne. Dette er en viktig plattform vi skal bygge videre på, både som del av kommunikasjonsplattformen vår og som et utgangspunkt for videreutvikling av tjenester, forteller Strand.

- Visma Retail er stolte av å ha bidratt til at digitaliseringen av helse-Norge har kommet ett skritt videre, og i samarbeid med Vitusapotek å kunne bidra til at forbrukere nå har muligheten til handle sine resepter på en trygg, enkel og god måte på nett, sier Sveva.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Gisle Sveva, Administrerende direktør i Visma Retail AS, 464 26 640, gisle.sveva@visma.com
Lene Strand, Head of eCommerce i Norsk Medisinaldepot, 930 02 317, lene.strand@nmd.no

Om Vitusapotek
Vitusapotek er en landsdekkende apotekkjede med over 235 apotek og flere enn 2000 medarbeidere. Vitusapotek eies av Norsk Medisinaldepot AS (NMD) som er en av landets største leverandører av legemidler og helserelaterte produkter via apotek. 

Related links

Emner

Kategorier


Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 7 400 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på NOK 8 338 mill. Se visma.no og visma.com

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2.081 millioner euro. Til sammen er vi 13 500 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 400 000 private og offentlige kunder i Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no