Gå videre til innhold
Visma verdsatt til 110 mrd kroner

Pressemelding -

Visma verdsatt til 110 mrd kroner

Flere sterke investorer går inn på eiersiden i Visma. Med dette er selskapet godt posisjonert til å fortsette å lede an i digitaliseringen av Europa.

Visma kan i dag annonsere at Hg Capital, som er en ledende software-investor, fornyer sin investering i Visma og fortsetter som majoritetsaksjonær. Eksisterende eier CPPIB vil også øke sin eierandel.

I tillegg vil investeringsselskapene TPG og Warburg Pincus komme inn på eiersiden i Visma for første gang. TPG forvalter fond som investerer i blant annet vekstselskaper og børsnoterte selskaper. Warburg Pincus har spesialisert seg på private equity og vekstselskaper. Samtidig selger Montagu seg ut av selskapet etter å ha vært eier i Visma siden 2017.

Som eiere vil disse være viktige bidragsytere til Vismas videre suksess og ekspansjon i Europa.

Når transaksjonen er gjennomført, vil Hg fortsette som majoritetseier (54 %) i Visma, sammen med GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus samt ledelsen.

Vismas ledelse og strategi vil ikke endres som følge av transaksjonen. Nye og eksisterende eiere vil fortsette å samarbeide med dagens ledelse for å videreutvikle Visma i tråd med de strategiske prinsippene som allerede er nedfelt: Levere produkter og tjenester av høyeste kvalitet samt god kundeoppfølging og innovative skytjenester - slik det også har vært i en årrekke.

Visma har vært gjennom en stor reise de senere årene: selskapet har gått fra å være en nordisk aktør til å bli en av Europas ledende leverandører av forretningskritisk software til både privat og offentlig sektor. Verdsettelsen har økt fra 3,5 mrd USD i 2014 til 12,2 mrd USD i dag (tilsvarende ca 110 mrd NOK). Omsetningen har også økt år for år, blant annet på grunn av et sterkt fokus på å utvikle skytjenester i verdensklasse som sikrer kundene økt effektivitet og konkurransekraft.

Særlig i 2020 har Vismas satsing på skytjenester vært avgjørende. Små og store kunder i mange ulike sektorer og bransjer har kunnet opprettholde konkurransekraft og drift selv i en Covid-19-pandemi som har hatt stor innvirkning på markedene over hele verden. Samtidig ser det lysere ut for veksten i digitale tjenester og produkter, idet virksomheter i stadig større grad ser verdien i bruk av skytjenester for å håndtere de mest sentrale forretningsprosessene. Vismas internasjonale tilstedeværelse og nettverk kombinert med lokal kunnskap og ekspertise gjør at selskapet er godt posisjonert for å drive denne veksten videre.

CEO i Visma Merete Hverven uttaler:

"I mer enn 15 år har Visma dratt nytte av en eierstruktur bestående av svært støttende og kunnskapsrike private equity-investorer. De har bidratt med verdifulle råd og innsikt i software-sektoren, og det har gjort at vi hele veien har kunnet utvide produkttilbudet og det geografiske fotavtrykk vårt. Med støtte fra eierne har vi også kunnet gjøre betydelige investeringer i cloud computing, noe som har skapt verdi både for kunder og eiere. Vi ønsker våre nye eiere velkommen i en tid der vi fortsetter å investere i teknologi i verdensklasse, også i innovative tjenester innenfor AI og maskinlæring. Vi er også svært takknemlige for den støtten vi hele tiden får fra våre eksisterende eiere. Vi ser frem imot å fortsette i den samme strategiske retningen – å utvikle et nettbasert økosystem for virksomheter i hele Europa."

Nic Humphries er senior partner og leder av Hgs Saturn-team. Han uttaler:

"Visma er den største suksesshistorien i Europa når det kommer til skybasert programvare for virksomheter. Det er takket være at Øystein Moan, Merete Hverven og et team i verdensklasse kontinuerlig har investert i Software-as-a-Service-teknologi. Vi er fortsatt like begeistret over Vismas fremtidsutsikter. Covid-19-pandemien har vist styrken i Vismas skyløsninger, som har gjort det mulig for virksomheter å opprettholde drift og kommunikasjon gjennom krisen. Vi er også svært glade for å ønske nye medeiere velkommen, og vi ser frem til å samarbeide med alle eierne for å støtte Visma på veien videre."

Kontaktperson:
Merete Hverven, konsernsjef i Visma, mob. 48 02 14 15

Om Visma
Visma tilbyr software og tjenester som forenkler og digitaliserer kritiske forretningsprosesser i privat og offentlig sektor. Visma-gruppen er tilt stede i hele Norden samt i Benelux og Sentral- og Øst-Europa. Visma er en av Europas ledende software-selskaper, med mer enn 11.000 ansatte, over én million kundekontrakter og en nettoomsetning på 1,5 milliarder euro i 2019. Besøk Visma.com.

Om Hg
HG er en av Europas ledende investorer innenfor software og tjenester. Hovedfokuset er på å støtte virksomheter som endrer næringslivet. Hg kombinerer dyp teknologisk forståelse og dedikert operasjonell støtte, noe som er attraktivt for lederteam i virksomheter i utvikling.

Hg Saturn ble lansert i 2018 som en naturlig forlengelse av Hgs satsing på software- og teknologitjenester. Saturn investerer i selskaper verdsatt til rundt én milliard euro og mer, med det egenkapitalbehov på mer enn 50 millioner euro, og som har samme teknologiske forretningsmodeller som selskaper Hgs øvrige fond investerer i.

Hg har mer enn 30 millioner USD til forvaltning, og et investeringsteam på mer enn 140 medlemmer, pluss et et porteføljeteam med mer enn 30 personer. Hgs portefølje består av mer enn 30 software- og teknologiselskaper, som til sammen har mer enn 30.000 ansatte i Storbritannia, USA og Europa. Hg har kontorer i London, München og New York.

For mer informasjon, besøk https://hgcapital.com/

Emner

Tags


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 10 000 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 15 028 millioner i 2019, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2020 hadde Visma en omsetning på 1 741 millioner euro. Til sammen er vi 13 600 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 100 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no