Følg Visma

Visma tar farvel med papirkvitteringene og tilbyr løsninger for fremtiden

Pressemelding   •   jun 30, 2014 09:33 CEST

– Endelig avskaffes kravet om papirkvitteringer knyttet til reise og utlegg. Vi i Visma har gledet oss til dette lenge og er glad for at Skattedirektoratet nå har vedtatt at kravet om å oppbevare originalkvitteringer for reiseregninger og utlegg oppheves, sier Erlend Sogn i Visma Software AS.

Fra 1. juli slipper norske bedrifter å oppbevare alle reiseregninger og bilag fysisk. Tidligere har arbeidstagere måttet skrive ut elektroniske billetter, e-faktura og andre digitale bilag, og levere fysiske utleggsskjemaer i papirformat. Med denne endringen kan man nå levere reiseregninger elektronisk med elektronisk signatur. På den måten slipper man å ta vare på papirkvitteringene.

Sparer tid, plass og miljø
– Endringen medfører en enklere håndtering av utlegg og vil kunne utgjøre vesentlige besparelser for norske bedrifter. Ikke bare vil ansatte spare tid når de fyller ut sine reiseregninger, men håndtering av disse hos regnskapsfører, arealbesparelsen og miljøgevinstene er også store, sier Sogn.

Ta bilde av kvitteringen
Visma har utviklet løsninger tilpasset det nye regelverket slik at ansatte allerede fra 1. juli vil kunne levere reiseregningen elektronisk.

– Vi har arbeidet for dette i lang tid, fordi vi har sett at det brukes mye tid på føring av reiseregninger både på arbeidstakersiden og hos regnskapsfører. Løsningen Visma.net Expense forenkler arbeidet med reiseregninger, og med mobil-appen Visma Attach tar brukeren bilde av kvitteringen som sendes automatisk til løsningen, sier Erlend Sogn.

I tillegg kan ansatte også knytte sin kortbetaling direkte til reiseregningen med et minimum av tastetrykk.

– Dersom Visma.net Expense allerede benyttes av bedriften kan de ansatte allerede nå laste ned Visma Attach for Android eller iPhone, avslutter Sogn.

Les mer om Visma.net Expense

For mer informasjon, kontakt:
Erlend Sogn, administrerende direktør i Visma Software AS, 450 02 406

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 100 ansatte og hadde i 2013 en omsetning på NOK 6 500 mill. Se visma.no og visma.com