Gå videre til innhold
Visma styrker sin nordiske satsing på digitale innholdsprodukter ved å undertegne en avtale om kjøp av Sticos

Pressemelding -

Visma styrker sin nordiske satsing på digitale innholdsprodukter ved å undertegne en avtale om kjøp av Sticos

Visma har undertegnet en avtale om å kjøpe det norske selskapet Sticos – et teknologiselskap som gjør det enkelt for norske virksomheter å følge lover og regelverk innen regnskap, lønn, HR og GDPR.

– Med Visma, Europas ledende softwareselskap, som strategisk partner og eier, gleder vi oss til å sette ytterligere fart på våre vekstambisjoner, sier administrerende direktør i Sticos AS, Leif Arild Grytbakk. Vi har vært tydelige på at Visma er den beste industrielle eieren for å utvikle selskapet og våre løsninger videre, og at timingen nå er riktig, sier Grytbakk.

Sticos leverer moderne skybaserte løsninger, kurs og rådgivning hovedsakelig for små- og mellomstore bedrifter, samt kommuner og fylkeskommuner. Selskapet har gjennom mange år opparbeidet en solid posisjon innen digitale oppslagsverk for regnskap, lønn og HR. Hovedproduktet Sticos Oppslag har vært et uunnværlig støtteverktøy for regnskapsførere og revisorer i flere tiår. Sticos vil fortsette som eget selskap under egen merkevare, og produkter og tjenester vil som tidligere utvikles, vedlikeholdes og supporteres fra Trondheim. Endringene på eiersiden vil ikke påvirke kunder og ansatte.

– Vi er svært fornøyde med at Sticos blir en del av Visma-familien. Vi kjenner selskapet godt fra utsiden og er imponert av det de har fått til. Gjennom vår kompetanse innenfor teknologi, regnskap, lønn og HR ønsker vi å styrke Sticos sine produkter ytterligere til det beste for kundene, sier konsernsjef i Visma, Merete Hverven.

Leif Arild Grytbakk i Sticos ser flere muligheter og synergier med Visma som eier.

– Visma innehar kompetanse og erfaring som kan videreutvikle Sticos sin portefølje. Dette vil gi unike muligheter til å skape merverdi for nye og eksisterende kunder. Vårt sterke fokus på brukervennlige kompetanseverktøy, vil fortsatt være de viktigste driverne for selskapet, avslutter Grytbakk.

Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets godkjenning.

Om Sticos

Sticos AS ble etablert i 1983 og har sitt kontor i Trondheim. Selskapet har 110 ansatte og omsatte i 2019 for 175 millioner kroner. Sticos har ca. 9000 kunder og 60 000 brukere. Se sticos.no

For mer informasjon, vennligst kontakt:

  • Sindre Talleraas Holen, Head of M&A i Visma, mobil: +47 93 05 94 69
  • Leif Arild Grytbakk, adm. dir. i Sticos, mobil: +47 46 42 09 88

Emner

Kategorier


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 10 000 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 15 028 millioner i 2019, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 14 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no