Gå videre til innhold
Visma slår sammen Visma bWise og Optivasys - styrker satsingen på Business Intelligence i Norden

Pressemelding -

Visma slår sammen Visma bWise og Optivasys - styrker satsingen på Business Intelligence i Norden

Stadig flere bedrifter investerer i Business Intelligence-verktøy for å analysere store mengder data. Visma etablerer nå en større nordisk BI-aktør ved å slå sammen de eksisterende BI-miljøene i Visma bWise og Optivasys for å sikre en enda sterkere markedsposisjon og sørge for et enda bedre tilbud til nye og eksisterende kunder.

Business Intelligence er et viktig satsingsområde for Visma, som har investert kraftig i BI-kompetanse de siste årene. Visma kjøpte norske bWise i 2016 og svenske Optivasys i 2017. Selskapene leverer BI og analytics-løsninger til store og små virksomheter innenfor både privat og offentlig sektor. Begge selskapene har levert gode resultater og har bygget opp et attraktivt kundegrunnlag.

Satsingen vil styrke Vismas merkevare innen Business Intelligence, og det nye selskapet vil hete Visma bWise i begge land. Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise, vil lede det nye selskapet.

- Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den svenske organisasjonen, og jeg er trygg på at vi har mye å tilby både kunder og ansatte ved å utnytte ressursene enda bedre gjennom et felles Visma bWise i Norden, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise.

- Sammenslåingen vil skape flere synergier som vil komme både nye og eksisterende kunder til gode. Vi vil kunne tilby et bredere utvalg av produkter og tjenester innenfor Business Intelligence i Norge og Sverige, samtidig som vi vil kunne dele kompetanse og ressurser på tvers av de to selskapene i enda større grad, sier Carsten Boje Møller, divisjonsdirektør i Visma Custom Solutions.

For ansatte i Visma vil den nye satsingen gi flere utviklingsmuligheter, kompetansedeling på tvers av selskapene og internasjonale karrieremuligheter. Det nye fagmiljøet vil nå bestå av nærmere 100 eksperter innen Business Intelligence i Sverige og Norge.

- Fremover vil vi jobbe aktivt for å etablere et godt samarbeid og gi det nye nordiske selskapet de beste forutsetninger for å lykkes i markedet ved å bygge en sterk felles kultur, avslutter Boje Møller.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Carsten Boje Møller, divisjonsdirektør i Visma Custom Solutions, tel. +45 21 48 84 31

Emner

Tags


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Visma-gruppen opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 9 500 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Relatert materiale