Følg Visma

Visma Ski Classics med nytt trofé den kommende sesongen

Pressemelding   •   nov 06, 2017 10:28 CET

Langdistanserennene i alpene er stadig mer populære blant nordmenn

Visma Ski Classics fortsetter suksessen og introduserer en ny konkurranse for sesong VIII – Visma Alp Trophy.

Visma Nordic Trophy var en av nyhetene forrige sesong. Konkurransen ble introdusert for å skape mer spenning rundt sesongens fem siste skirenn, som alle foregår i de nordiske landene.

Det nye Visma Alp Trophy tildeles vinnerne av de følgende fire skirennene: Kaiser Maximilian Lauf Seefeld Østerrike, La Diagonela St Moritz Sveits, Marcialonga Trentino Italia og Toblach-Cortina Italia. De tøffe rennene finner sted i alpene fire uker på rad, og bidrar til å gjøre januar til en spennende måned med skikonkurranse.

– Lanseringen av Visma Alp Trophy er et naturlig steg videre etter suksessen med Visma Nordic Trophy forrige sesong. Med det nye trofeet deler vi sesongen i to, noe som gjør det mer interessant for både seere, kommentatorer og løperne selv, sier David Nilsson, CEO i Ski Classics.

– Visma Ski Classics er blant de tøffeste utfordringene innen organisert skiløping, og alperennene er en viktig del av konkurransen der et stort antall nordiske skiløpere deltar. For å vinne Visma Alp Trophy kreves det styrke, karakter, samarbeid og evnen til å håndtere motgang og tøffe forhold. Dette er verdier vi i Visma identifiserer oss med, sier Øystein Moan, CEO i Visma.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Øystein Moan, CEO Visma, tel: + 47 920 80 000

Om Visma Ski Classics:

Visma Ski Classics er en langløpscup bestående av verdens elleve mest prestisjetunge og tradisjonelle skiløp. Dette inkluderer blant annet Marcialonga i Italia, Vasaloppet i Sverige og Birkebeinerrennet i Norge. 28 profesjonelle lag og 50 000 amatører konkurrerer side om side. Skiløpene sendes på TV i over 70 land og har over 20 millioner seere. Visma Ski Classics drives av Ski Classics AB og eies av Vasaloppet, Birken og W Sportsmedia. Visma Ski Classics is operated by Ski Classics AB owned by Vasaloppet, Birken and W Sportsmedia.

Visma Ski Classics VIII (2017/2018):

Event 1: 26. november, Prologue Pontresina, Sveits 10 km

Event 2: 2. desember, La Sgambeda, Livigno, Italia 35 km

Event 3: 13. januar, Kaiser Maximilian Lauf, Seefeld, Østerrike 60 km

Event 4: 20. januar, La Diagonela, St Moritz Sveits 65 km

Event 5: 28. january, Marcialonga, Trentino, Italia 70 km

Event 6: 3. februar, Toblach-Cortina, Italia 50 km

Event 7: 18. februar, Jizerska Padesatka, Tsjekkia 50 km

Event 8: 4. mars, Vasaloppet, Sverige 90km

Event 9: 17. mars, Birkebeinerrennet, Norge 54 km

Event 10: 7. april, Reistadløpet, Bardufoss, Norge 50 km

Event 11: 14. april, Ylläs-Levi, Finland 67 km

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 600 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 7 855 mill. Se visma.no og visma.com.

Vedlagte filer

PDF-dokument