Gå videre til innhold
Visma og SpareBank 1 inngår samarbeid om sending av elektronisk faktura til privatpersoners nettbank

Pressemelding -

Visma og SpareBank 1 inngår samarbeid om sending av elektronisk faktura til privatpersoners nettbank

Visma og Banksamarbeidet SpareBank 1 har undertegnet en avtale om eHandel og elektronisk samhandling. Første resultat av samarbeidet vil være en løsning for sending av eFaktura til privatpersoners nettbank (eFaktura B2C).

Den nye løsningen sikrer avtaleetablering mellom privatpersoner og fakturautsteder ved bruk av en enkel mobiltjeneste, som sikrer at selv første faktura kan sendes direkte til kundens nettbank. Brukervennligheten gjør at kundene lett kan komme i gang, noe som gir et stort vekstpotensial for tjenesten.

– Med en uttalt ambisjon om at alle fakturaer til privatpersoner bør sendes til nettbanken og behandles der, er det svært hyggelig å kunne informere markedet om denne løsningen, sier fagsjef ehandel i Sparebank 1 Gruppen AS, Lise Andersen.

Visma jobber aktivt for å stimulere til økt effektivitet i næringsliv og offentlig sektor. eFaktura er et viktig virkemiddel for å redusere tidsbruk og kostnadene rundt håndtering av utgående og inngående fakturaer.

– Med denne løsningen bidrar Visma og SpareBank 1 til å øke andelen elektroniske fakturaer i Norge, et uttalt mål fra myndighetene, sier administrerende direktør i Visma Software AS, Erlend Sogn.

Bank1 Oslo Akershus AS er formell avtalebank for tjenesten innenfor SpareBank 1 Alliansen.

– Visma er en betydelig aktør i markedet som vi gleder oss til å spille på lag med. Dette er en ny måte å samhandle på for både kunder og fakturautsteder, og vi ser frem til et godt samarbeid til det beste for kunder og markedet, sier Banksjef for Cash Management i Bank 1 Oslo Akershus AS, Arve Knudsen.

Visma.net AutoInvoice er Vismas løsning for automatisert sending og mottak av elektronisk faktura, og er en del av selskapets økonomisystemer. Løsningen formidler elektroniske fakturaer mellom bedrifter via DIFI sin PEPPOL/EHF tjeneste, og støtter utsending av fakturaer via e-post og papir. Bedrifter kan derfor velge Visma.net AutoInvoice for alle utgående og innkommende fakturaer.

For mer informasjon, kontakt:
Erlend Sogn, Administerende direktør, Visma Software AS, 450 02 406
Arve Knudsen, banksjef cash management, Bank 1 Oslo Akershus AS, 480 49 42

Om Sparebank 1
SpareBank 1-alliansen er Norges nest største finansaktør. Alliansen består av selvstendige banker som er fullverdige leverandører av finansielle produkter og tjenester til privatpersoner og bedrifter. Totalt har alliansen ca. 6.500 medarbeidere, hvorav ca. 1.200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen med datterselskaper. 

 

Related links

Emner

Tags


Om Visma
Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 400 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på NOK 7 100 mill. Se visma.no og visma.com

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Relatert materiale

Relaterte nyheter