Følg Visma

Visma øker satsningen på mobile kasseløsninger

Pressemelding   •   feb 14, 2014 14:00 CET

Visma fortsetter satsningen på mobile løsninger for detaljhandelen, og kjøper Wallmob, et dansk selskap med banebrytende løsninger innen mobile kasse – og multikanalløsninger.

– Vi er inne i en tid der det skjer en rivende utvikling av innovative løsninger for å støtte detaljhandelens utfordringer for å imøtekomme moderne konsumenters behov. Kasseløsninger i butikker står overfor en mobil revolusjon, sier Peter Fisher, Direktør Visma Retail. Oppkjøpet er det andre på kort tid innenfor Vismas strategiske retailsatsning på mobile løsninger i hele Norden. I november 2013 ble Information Factory, som utvikler interaktive applikasjoner for detaljhandelen, innlemmet i Visma.

Framtidens kasseløsninger
Med fokus på fornøyde kunder og verktøy for å støtte detaljistene, er Visma tydelig orientert mot å utvikle løsninger innen mobilitet både for detaljisten og for konsumenten.

Wallmob utvikler integrasjon for multikanalløsninger, samt løsninger for mobile POS(Pont Of Sale), der en iPad eller iPod erstatter de klassiske stasjonære kasseapparatene. Løsningen fungerer som et komplement til butikkens eksisterende butikkdataløsning. Samtidig kan løsningen integreres med blant annet eksisterende e-handelsløsninger og kundeprofiler. Ekspeditøren kan gjennomføre et kjøp hvor som helst i butikken, og kunden behøver ikke stå i kassekø. Wallmob har kunder i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Innovation i butikkdata
Som Nordens ledene leverandør av butikkdataløsninger, vil Visma vise vei når det gjelder mobile kasseløsninger. Med lavere kostnader og økt fleksibilitet for butikken, og en bedre kundeopplevelse, er dette et vinnende konsept.

– Wallmobs intuitive verktøy og brukergrensesnitt sammen med Vismas ekspertise innenfor butikkdata er en solid plattform for å drive utviklingen innenfor mobilitet i handelen, sier Peter Fisher.

Ledende markedsposisjon
– Vi er stolte og glade over at Visma har valgt å gå inn som majoritetseier i Wallmob i en tid da nytenkning og innovasjon er avgjørende for framtiden i detaljhandelen. Visma gir oss musklene vi behøver for å kunne ta en ledende markedsposisjon i Nord-Europa, og vi ser fram til samarbeidet, sier Ken Villum Klasen, adm.dir i Wallmob.

For mer informasjon, kontakt:
Peter Fischer, Direktør Visma Retail, +46 (0)70 350 61 16, peter.fischer@visma.se
Ken Villum Klausen, adm.dir Wallmob, +45 40 64 10 00, kvk@wallmob.com

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 100 ansatte og hadde i 2013 en omsetning på NOK 6 500 mill. Se visma.no og visma.com