Følg Visma

Visma Nordic Trophy-vinnerne kronet etter sesongens siste renn

Pressemelding   •   apr 18, 2018 11:31 CEST

LYKKELIGE VINNERE: Astrid Øyre Slind og Andreas Nygaard vant det prestisjefylte trofeet etter helgens sesongavslutning i Visma Ski Classics

I helgen ble den åttende sesongen av Visma Ski Classics avsluttet med Ylläs-Levi i Finland. Astrid Øyre Slind og Andreas Nygaard vant rennet og stakk også av med Visma Nordic Trophy, som tildeles de beste skiløperne i fire siste nordiske rennene i touren.

De siste fem månedene har amatører og profesjonelle skiløpere konkurrert side om side i en av verdens tøffeste skikonkurranser, Visma Ski Classics. Varm vårsol preget sesongens siste renn, og dagen bød på en utrolig klatrekonkurranse og en spennende sprint mot målstreken.

Viktig trofé for utøverne
– Jeg er utrolig glad for å endelig ha vunnet, sa Øyre Slind etter å ha krysset målstreken. Det er en fantastisk følelse å vinne konkurransen!

Seieren i Ylläs-Levi sikret henne Visma Nordic Trophy – et prestisjetungt trofé for utøverne. Konkurransen ble introdusert for å skape ekstra spenning rundt slutten av sesongen i fjor. Trofeet og 7 500 euro i premiepenger tildeles den beste kvinnelige og mannlige skiløperen i de siste fire siste nordiske rennene i konkurransen.

Nygaard mener at Visma Nordic Trophy utgjør en ekstra motivasjonsfaktor blant utøverne:

– Jo mer å kjempe for, desto lettere er det å holde trykket og motivasjonen gjennom sesongen. Det er veldig artig å vinne Visma Nordic Trophy etter fire enorme renn, og jeg gleder meg til nye dueller neste sesong.

Styrke, utholdenhet og lagånd
I år deltok også konserndirektør Øystein Moan i Ylläs-Levi og fikk oppleve den tøffe konkurransen på nært hold. Etter endt målgang roste konserndirektøren innsatsen til vinnerne:

– Å vinne Visma Nordic Trophy krever at utøverne må presse grenser, vise styrke, utholdenhet og ha evnen til å håndtere motgang i tillegg til karakter og lagånd. Dette er verdier som vi i Visma identifiserer oss med og tror på. Vi gleder oss til å fortsette å følge utøverne i neste sesong.

Om Visma Ski Classics:
Visma Ski Classics er langløpscup bestående av verdens 13 mest prestisjetunge og tradisjonelle skiløp. Dette inkluderer blant annet Marcialonga i Italia, Vasaloppet i Sverige og Birkebeinerrennet i Norge. 28 profesjonelle lag og 50.000 amatører konkurrerer side om side. Skirennene sendes på TV i over 70 land med over 20 millioner seere. Visma Ski Classics drives av Ski Classics AB og eies av Vasaloppet, Birken og W Sportsmedia.

Visma Nordic Trophy-renn:
4. mars, Vasaloppet, Sverige, 90km
17. mars, Birkebeinerrennet, Norge, 54 km
7. april, Reistadløpet, Bardufoss, Norge, 50 km
14. april, Ylläs-Levi, Finland, 67 km

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 700 ansatte og hadde i 2017 en omsetning på NOK 9 346 mill. Se visma.no og visma.com.