Følg Visma

Visma med nytt oppkjøp: Fremtiden handler om data og analyse

Pressemelding   •   nov 18, 2019 08:00 CET

Erlend Sogn (t.v.) og Jarle Roti ser fram til å jobbe tett sammen om å videreutvikle løsninger innen rapportering, budsjettering og analyse. - Fremtiden handler om data og analyse, sier de begge.

Visma kjøper OneStop Reporting AS, en leverandør av skybaserte løsninger for rapportering, budsjettering og analyse i Norge og Sverige. Selskapets løsninger har vært utviklet siden 2007 og støtter integrasjon med en rekke av markedets ledende økonomisystemer.

– Å styre bedriften ved å se seg i bakspeilet, er ikke lenger bærekraftig. Fremtiden handler mer og mer om analyse. Med dette oppkjøpet gir vi bedriftene muligheten til å styre basert på data og analyse snarere enn på magefølelse, sier administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn.

OneStop Reportings skybaserte løsninger er blitt fagmiljøenes foretrukne system, og selskapets visjon om å være en pådriver i digitaliseringen av rapportering, budsjettering og analyse passer godt med Vismas strategi. Målet er i fremtiden å tilby kunder gode verktøy for prediksjon ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring.

– Vi forventer at dette området vil øke kraftig. Vi ser at de fleste bedrifter fremdeles bruker Excel til budsjettering, og det er ingen tvil om at bedrifter som tar i bruk gode analyseverktøy for budsjettering og rapportering, kommer til å øke sin konkurransekraft, sier Jarle Roti, daglig leder i OneStop Reporting.

Rapporteringsløsningen gir kundene muligheter til å skreddersy rapportene de har behov for og umiddelbart få tilgang til relevante data. Ved hjelp av støttefunksjoner kan dataene utforskes i dybden og rapporter enkelt deles. Den webbaserte budsjettløsningen gjør det mulig å designe budsjettmodellen slik kundene ønsker, og i sanntid registrere budsjettdata på web. Analysefunksjoner gir videre avgjørende innsikt i kundenes forretningsområder med beslutningsgrunnlag basert på veldokumenterte fakta.

– Dette vil gi nye og eksisterende kunder bedre løsninger og flere muligheter. Med økende krav til automatisering, integrasjon, sikkerhet og tilgjengelighet har skybaserte løsninger blitt stadig viktigere. Våre visjoner om innovasjon og utvikling for våre kunder bekreftes gjennom dette oppkjøpet, sier Sogn.

Visma er godt etablert innenfor Business Intelligence og analyse i Norden. Gjennom Visma bWise leverer IT-selskapet Business Intelligence og analytics-løsninger til over 400 større virksomheter i Norge og Sverige.

– Digitalisering gjør at datamengden i samfunnet eksploderer, og vi ser at de virksomhetene som klarer å skape innsikt av dataene sine har enorme konkurransefortrinn. Visma leverer allerede markedsledende analyse- og dataintegrasjonsløsninger ved bruk av Qlik, Tableau og Power BI. Med OneStop Reporting kan vi nå ut til enda flere markedssegmenter, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

  • Erlend Sogn, administrerende direktør Visma Software AS, tlf. +47 450 02 406
  • Jarle Roti, daglig leder OneStop Reporting AS, tlf. +47 913 84 199


Om OneStop Reporting

OneStop Reporting har siden 2007 med hovedkontor i Oslo utviklet og driftet systemløsninger for rapportering, budsjettering, og analyse. Produktsuiten OneStop Reporting har vært i salg fra 2009, og selskapets misjon er å levere den ultimate løsningen for rapportering, budsjettering og analyse for små-, mellomstore og store bedrifter. Deres løsninger tar store markedsandeler i både SMB- og regnskapsbyrå markedet. Veksten i abonnementssalg har de siste årene vært på mer enn 100 % år over år.

Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 10 000 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.