Følg Visma

Visma kjøper OptiWay og styrker tilbudet for geografiske IT-tjenester

Pressemelding   •   jan 15, 2018 14:50 CET

FORNØYDE: (fra venstre) Carsten Boje Møller, Kristofer Turland og Richard Börjesson

Visma kompletterer tilbudet innen geografisk IT ved å kjøpe svenske OptiWay, en raskt voksende leverandør av geografiske IT-tjenester og -løsninger. Etterspørselen etter løsninger innen dette området øker kraftig, og digitaliseringen fortsetter å drive frem utviklingen i raskt tempo.

Behovet for geografisk IT og GIS (geografiske informasjonssystem) kommer til å øke kraftig fremover. I følge Visma kommer digitaliseringen innen sektorer som samfunnstjenester, energi og finans til å bidra til denne økningen. Visma Consulting ruster derfor opp tilbudet av tjenester og løsninger innenfor geografisk IT ved å kjøpe OptiWay, en raskt voksende nykommer i segmentet.

– OptiWay har en ny tilnærming til markedet for geografisk IT med skyløsninger koblet opp mot en stor mengde datakilder som kan kjøres direkte uten investering i forkant. De er også eksperter på å bygge kundetilpassede løsninger for større kunder, noe som gjorde at vi fikk øynene opp for dem, sier Carsten Boye Møller, divisjonsdirektør i Visma.

– OptiWay har hatt stor suksess med en jevn tilstrømming av nye kunder. Med deres løsninger som en del av vårt tilbud blir Visma nå enda mer komplett som digitaliseringspartner for større organisasjoner og selskap i Norden, legger han til.

– Med Visma som hovedeier kan OptiWay fortsette å være en sterk tjenesteleverandør for geografisk IT i de nordiske landene. Samtidig får vi mulighet til å finne synergier og nye forretningsmuligheter som ytterligere forsterker tilbudet vårt til eksisterende og nye kunder, sier Kristofer Turland, administererende direktør i OptiWay.

OptiWay vil drives som et frittstående selskap i Visma-konsernet under Custom Solutions-divisjonen.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Carsten Boje Møller, divisjonsdirektør i Visma, +45 21 48 84 31

Kristofer Turland, administrerende direktør i OptiWay, +46 703 12 21 70


Om OptiWay:

OptiWay AB leverer konsulenttjenester innen geografisk IT og utvikler geodataprodukter på lokale og internasjonale markeder. Selskapet ble grunnlagt i 2005 og har siden da hjulpet kunder og partnere identifisere, definere og realisere sine forretningsmessige og teknologiske muligheter. OptiWay har 20 ansatte og hovedkontor i Kristianstad samt kontorer i Malmö og Ronneby.

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 600 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 7 855 mill. Se visma.no og visma.com.

Vedlagte filer

PDF-dokument