Gå videre til innhold
Visma kjøper e-conomic og SpeedLedger

Pressemelding -

Visma kjøper e-conomic og SpeedLedger

Med oppkjøpet av e-conomic og SpeedLedger befester Visma sin posisjon som nordisk markedsleder innen nettbasert ERP for SMB-segmentet.

Visma befester sin posisjon som nordisk markedsleder innen nettbasert ERP for SMB-segmentet med oppkjøpet av danske e-conomic og svenske SpeedLedger. Selskapet fortsetter dermed å lede an blant Europas leverandører av SaaS-løsninger (software as a service) for små og mellomstore bedrifter.

Visma kjøper e-conomics nordiske kjernevirksomhet fra HgCapital. Siden HgCapital tilegnet seg majoriteten av aksjene i SpeedLedger – Sveriges ledende leverandør av SaaS regnskapsløsninger – gjennom e-conomic i 2014, vil dette styrke Vismas SaaS-omsetningen og ledende posisjon i det svenske markedet. HgCapital vil fortsette som majoritetseier for den internasjonale delen av e-conomic og Debitoor. Sistnevnte er en forenklet og delvis gratis fakturering- og regnskapsløsning.

– Oppkjøpet av e-conomic og SpeedLedger er en viktig del av Vismas fokus på å tilby regnskapsbyråer og SMB-er i Danmark og Sverige økt effektivitet gjennom SaaS-basert automatisering. Transaksjonen befester Vismas posisjon som en ledende leverandør av komplette SaaS-løsninger for dette segmentet i Norden, og vi har tro på at oppkjøpet vil åpne opp nye og verdifulle muligheter for eksisterende og nye kunder, sier Øystein Moan, administrerende direktør i Visma.

Med en felles strategi om å bli Europas ledende SaaS-leverandør for SMB-er vil Visma, e-conomic og SpeedLedger ha stor nytte av hverandre. Visma får en sterkere tilstedeværelse i det danske kjernemarkedet og vil styrke e-conomics portefølje med gode og relevante produkter (f.eks. lønnssystemer). For Visma blir København et nytt viktig utviklingssenter for SaaS-løsninger, noe selskapets virksomhet i hele Norden vil dra nytte av.

– e-conomics utvikling de siste årene har vært oppsiktsvekkende. Selskapet har opplevd kraftig vekst både i Danmark og i de andre nordiske landene. Med en felles visjon om å forenkle regnskapsprosesser for små og mellomstore bedrifter, er Visma en perfekt partner som kan ta e-conomics gode utvikling til neste nivå, sier Nic Humphries, Managing Partner i HgCapital.

e-conomic har med sine 75.000 SMB-kunder på kjerneproduktet e-conomic bevist at de dyktige til å utvikle sin danske kundebase. I tillegg har de vist at de evner å ekspandere internasjonalt i Norden.

e-conomics og SpeedLedger vil leve videre som uavhengige forretningsenheter innenfor Visma-gruppen, og de vil fortsette å bygge sine respektive merkevarer ved å levere gode produkter og topp kundeservice.

For ytterligere informasjon:

Visma
Øystein Moan: +47 920 80 000

HgCapital
Nic Humphries: +44 (0)20 7089 7888

Om e-conomic

e-conomic (www.e-conomic.com) ble startet i København i 2001 og er i dag Europas ledende regnskapsprogram på nett for små og mellomstore bedrifter med >100.000 bedriftskunder på kjerneproduktet e-conomic og >230.000 påmeldte for faktura utleggsrefusjon og det enklere regnskapsprogrammet Debitoor (www.debitoor.com). e-conomic tilbyr brukervennlige, tidsbesparende og samarbeidsvennlige regnskapsløsninger til et fragmentert og lite penetrert segment av SMB-er og regnskapsførere (<3.500) via en SaaS abonnementsmodell. Selskapets hovedmarked er Danmark, men de betjener også kunder i en rekke andre europeiske land, som Norge, Sverige, Spania, Tyskland og Storbritannia.

Om SpeedLedger

SpeedLedger er et populært online regnskapsprogram rettet mot småbedrifter og enkeltpersonsforetak i Sverige. Takket være den unike og patenterte SpeedCoding-funksjonen kan bedriftseiere oppdater regnskapet sitt på sekunder med kun noen få klikk. SpeedLedger har en raskt voksende kundegruppe bestående av bedrifter og et nært samarbeid med alle de største bankene i Sverige, både på et kommersielt og teknisk (elektroniske transaksjonsfiler) nivå. SpeedLedger ble startet i 2001 av Magnus Nilselid og Jan Thorshag. Begge to er fortsatt aktive i ledere og aksjonærer i selskapet.

Om HgCapital

HgCapital er en privat equity-investor med sektorekspertise, som bistår selskapsledelser med å skape bransjevinnere av sine virksomheter. Ved hjelp av ressurssterke team som fokuserer på spesifikke sektorer og investeringskategorier identifiserer de selskaper med solide posisjoner innen sine nisjer og potensial til å vokse raskere enn sine marked, skape arbeidsplasser og bli bransjeledere. HgCapitals dedikerte porteføljeteam bistår selskapene med å realisere sine vekstambisjoner. HgCapital investerer i ekspanderende segmenter innen TMT-, tjenester-, industri- og fornybar energisektorer i Vest-Europa. Fra sine baser i London og München forvalter HgCapital mer enn £5 milliarder for noen av verdens ledende institusjonelle og private investorer. For mer informasjon, besøk www.hgcapital.com.

Emner

Tags


Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 400 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på NOK 7 100 mill. Se visma.no og visma.com

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Relatert materiale