Gå videre til innhold
Visma investerer i Aprila Bank for å lette finansiering av småbedrifter

Pressemelding -

Visma investerer i Aprila Bank for å lette finansiering av småbedrifter

Visma og Aprila Bank har signert en intensjonsavtale der målet er å gi enklere tilgang til finansiering for norske små og mellomstore bedrifter (SMB) gjennom nettbaserte regnskapssystemer.

Avtalen innebærer at Visma skal investere 22,5 millioner kroner i Aprila til en aksjekurs på 7,50 kroner, samt overføre virksomheten til Visma Finance AS (et heleid datterselskap av Visma) til Aprila.

Transaksjonen vil betydelig styrke partenes evne til å yte arbeidskapital til SMB-segmentet i Norge, og vil forbedre tilbudet av finansieringsprodukter innebygd i nettbaserte regnskapssystemer, som Tripletex og eAccounting, med Aprila som långiver. Tripletex og Visma eAccounting er blant de ledende nettbaserte regnskapssystemene i Norge, og brukes av mer enn 100 000 norske SMB-er.

“Vismas formål er å forenkle arbeidet til bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, og å tilby rask og enkel finansiering gjennom vår regnskapsprogramvare er en naturlig del av det. Men vi har ingen planer om å bli en bank, og denne avtalen med Aprila viser at vi aktivt søker etter moderne fintech-partnere for å levere de beste løsningene for våre kunder”, sier Steffen Torp, CCO i Visma.

“Vi er begeistret over muligheten til å ytterligere styrke vårt partnerskap med Visma og få dem ombord som en langsiktig, strategisk aksjonær. Denne transaksjonen vil bringe oss mye nærmere vår ambisjon om å dekke finansieringsbehovet for SMB i Norge, gjennom friksjonsfri finansiering i nettbaserte regnskapssystemer”, sier Halvor Lande, administrerende direktør i Aprila.

Mens den norske virksomheten til Visma Finance vil bli overført til Aprila som en del av transaksjonen, vil Visma fortsette å levere finansielle tjenester i det svenske markedet gjennom Visma Finance AB.

Ved spørsmål, vennligst kontakt:

Visma: CCO Steffen Torp, steffen.torp@visma.com, +47 47 60 00 82

Aprila: CEO Halvor Lande, halvor@aprila.no, +47 92 43 23 05

Emner

Kategorier


Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 14 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2.081 millioner euro. Til sammen er vi 13 500 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 400 000 private og offentlige kunder i Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no