Gå videre til innhold
NY TITTELSPONSOR: CEO i Visma, Øystein Moan (t.v.) og direktør for Team Oranje, Richard Plugge signerer Vismas fem-års sponsoravtale av proffsykkellaget Jumbo-Visma.
NY TITTELSPONSOR: CEO i Visma, Øystein Moan (t.v.) og direktør for Team Oranje, Richard Plugge signerer Vismas fem-års sponsoravtale av proffsykkellaget Jumbo-Visma.

Pressemelding -

​Visma inn i UCI World Tour

For første gang i historien går et norskbasert selskap inn som tittelsponsor av et UCI World Tour herrelag. Laget vil fra 1. januar 2019 hete Team Jumbo-Visma, og vil ha den norske rytteren Amund Grøndahl Janssen med på laget.

– Vi er henrykt over muligheten til å bli sponsor til et av verdens beste sykkellag. Vi har gått fra å være et nordisk softwareselskap, til å bli paneuropeisk. Det å sponse Team Jumbo-Visma er et viktig skritt for å styrke vår posisjon i Europa, sier Øystein Moan, CEO i Visma.

Amund Grøndahl Jansen debuterte i Tour de France i 2018, og var én av tre nordmenn som deltok i det prestisjetunge rittet. Han gleder seg stort over støtten fra Visma.

– Det blir veldig spennende med et norskbasert selskap som sponsor for laget. Vi leverte veldig gode resultater forrige sesong, og jeg tror Vismas støtte vil gjøre at vi kan forbedre resultatene ytterligere i den kommende sesongen, sier 24-åringen fra Nes i Akershus.

Avtalen gjør Visma til det første norskbaserte selskapet som noensinne har støttet et herrelag i UCI World Tour. Kontrakten er i tråd med softwareselskapets strategi om å utvide i Europa.

I tillegg til det anerkjente sykkellaget, inngår det også i avtalen at Visma blir tittelsponsor til skøytelaget Team Jumbo-Visma – blant annet bestående av rekordholder på 5000-meter og fire ganger olympisk mester, Sven Kramer fra Nederland.

– Sykling har en svært sterk posisjon i Europa, både i Vismas eksisterende og nye potensielle markeder. Når det gjelder skøytesporten er den også veldig populær i Nederland og Norge, som er viktige markeder for oss. Derfor var denne avtalen en god match for oss. Vi ser frem til å samarbeide med proffsyklist Amund Grøndahl Jansen og resten av utøverne på de to lagene, sier Moan.

Team Jumbo-Visma består også av verdenskjente ryttere som Primož Roglič and Steven Kruijswijk, som ble henholdsvis nummer fire og fem i årets Tour de France. I den kommende sesongen skal laget delta i store ritt som Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a España, Hammer Stavanger, Arctic Race of Norway og Tour of Norway.

Direktørene på Team Jumbo-Vismas sykkel- og skøytelag, Richard Plugge og Jac Orie forteller om store ambisjoner for laget.

– Grøndahl Jansen er en sterk, norsk rytter. Vårt mål er å være blant de beste lagene i hvert eneste ritt vi deltar i, med utøvere som har blitt utviklet gjennom vårt apparat, sier Plugge.

– Jeg ser frem til å benytte Vismas software-kunnskap til å analysere våre store mengder treningsdata, noe jeg er sikker på at vil bedre våre prestasjoner i fremtiden, sier Orie.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Øystein Moan, CEO i Visma: +47 92 08 00 00
Ard Bierens, Communications Manager Team Oranje, +31 6558384

Emner


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Visma-gruppen opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 8 000 ansatte, 800 000 kunder og omsetning på NOK 8 537 millioner i 2017, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Relatert materiale