Gå videre til innhold
Visma går inn i Frankrike gjennom oppkjøpet av Inqom

Pressemelding -

Visma går inn i Frankrike gjennom oppkjøpet av Inqom

Visma har signert en avtale om å kjøpe Inqom, et Paris-basert programvareselskap som automatiserer regnskapsprosesser gjennom kunstig intelligens.

En vellykket transaksjon vil utgjøre Vismas første inntreden i det franske markedet, og utvide selskapets tilstedeværelse til 29 land i Europa og Latin-Amerika. Dermed styrkes Vismas posisjon som en av Europas ledende leverandører av virksomhetskritisk programvare.

“Vi er glade for å kunngjøre vår ankomst i Frankrike. I likhet med Visma utvikler Inqom unik teknologi for å hjelpe kundene til å bli mer effektive og konkurransedyktige. Med dette oppkjøpet fortsetter vi å følge vår ambisiøse vekststrategi både i eksisterende og nye markeder”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

De siste årene har Visma tatt steget inn i nye markeder som Polen, Østerrike, Portugal og Spania, som regel gjennom oppkjøp av lokale aktører. Inqom blir Vismas 31. oppkjøp så langt i 2022, sammenlignet med 42 totalt i 2021.

En fellesnevner ved selskapene er at de leverer suksessfulle skytjenester med høy kundetilfredshet, og har betydelig vekstpotensial både i og utenfor sine lokale markeder.

Store vekstmuligheter i Frankrike

Fra en nordisk base har Visma de siste årene vokst til å bli en av Europas største leverandører av skybasert programvare til privat og offentlig sektor, med særlig fokus på økonomistyring (ERP), HRM og eGovernment.

Europeiske teknologientreprenører med innovative skyløsninger ser i økende grad på Visma som den foretrukne partneren for å ta virksomhetene sine til neste nivå.

Som medlem av Visma-familien kan Inqom dra nytte av konsernets internasjonale organisasjon og infrastruktur på områder som IT-sikkerhet, HR og markedsføring, for å understøtte selskapets videre vekst og utvikling.

“Å ha Visma i ryggen vil åpne opp nye og betydelige markedsmuligheter for Inqom, og vi ser et stort vekstpotensial i Frankrike fremover. Regnskapsbyråer er under økende press for å automatisere komplekse og tidkrevende prosesser, både for å tiltrekke seg nye talenter og holde tritt med økende krav fra egne kunder. Vi har verktøyene som kan hjelpe dem”, sier Romain Passilly, administrerende direktør i Inqom.

Om Inqom

Inqom ble etablert i 2016, og tilbyr SaaS-programvare som automatiserer regnskapsprosesser ved hjelp av kunstig intelligens. Mer enn 10.000 regnskapsførere og kunder innen SMB-segmentet benytter løsningen i dag. Inqom er basert i Paris, med nær 100 ansatte.

Emner

Kategorier


Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 15 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2.081 millioner euro. Til sammen er vi 13 500 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 400 000 private og offentlige kunder i Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no