Gå videre til innhold
Visma bidrar til digital forvaltning av melkekvoter for norske bønder

Pressemelding -

Visma bidrar til digital forvaltning av melkekvoter for norske bønder

Landbruksdirektoratet har i samarbeid med Visma Consulting nylig produksjonssatt et nytt IT-system for melkekvote-ordningen. Formålet med prosjektet har vært å utvikle nye digitale løsninger for eiere av landbrukseiendom med grunnkvote, melkeprodusenter og for forvaltningen. Løsningene er enkle og effektive, og skal sikre at melkeproduksjonen skjer i henhold til reglene som gjelder.

I dag kommer en stor del av søknadene på papir, med mye manuell registrering. Med de nye løsningene vil Landbruksdirektoratet få et effektivt verktøy for søknadsbehandling, og for å kontrollere at vilkårene i kvoteforskriften er oppfylt. Saksbehandlerne kan på en enkel måte få oversikt over grunnkvoter og disponeringsforhold og har gode søke- og rapporteringsmuligheter.

Utsending av brev og arkivering blir 100% digitalisert og automatisert, og er dermed i henhold til gjeldende anbefalinger og føringer om digital kommunikasjon mellom offentlig forvaltning og publikum.

De nye løsningene består av en digital arbeidsflate for ansatte i Landbruksdirektoratet og en selvbetjeningsløsning for eierne av landbrukseiendom med grunnkvote og melkeprodusenter. Visma Consulting AS har vært totalleverandør av digitaliseringsprosjektet i samarbeid med Landbruksdirektoratet.

De ansatte i Landbruksdirektoratet har tatt i bruk den nye løsningen denne uken, og på torsdag vil den rulles ut til alle bønder i hele Norge.

- Vi håper at den nye løsningen vil gjøre arbeidshverdagen for saksbehandlere i Landbruksdirektoratet enklere, og at også norske bønder nå vil oppleve en effektivisert søknads- og saksbehandlingsprosess sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Landbruksdirektoratet har i tillegg nettopp lansert nye nettsider, og fram mot lansering av den nye digitale løsningen er det jobbet kontinuerlig med å oppdatere og forbedre informasjonen som ligger tilgjengelig om melkekvoteordningen. Gå inn på www.landbruksdirektoratet.no for mer informasjon.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Morten Brurberg, Business Area Manager i Visma Consulting, tlf 92496672

Emner

Kategorier


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer forretningsprosesser i privat og offentlig sektor. Vi opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med 12 500 ansatte, 1 000 000 kunder og en omsetning på EUR 1 741 millioner i 2020, er vi Europas ledende softwareselskap. Se Visma.no og Visma.com.

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 14 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no