Gå videre til innhold
AI og optimalisering er satsingsområder for Visma, som investerer betydelig i ny kompetanse
AI og optimalisering er satsingsområder for Visma, som investerer betydelig i ny kompetanse

Pressemelding -

Visma anskaffer AI-kompetanse i verdensklasse

Visma har kjøpt Weoptit, et ledende selskap i optimalisering og bruk av kunstig intelligens. Weoptit leverer optimaliseringsløsninger for store bedrifter ved hjelp av avansert kunstig intelligens, maskinlæring og optimaliseringssalgoritmer.

Weoptit har kompetanse i verdensklasse innen opimaliseringsløsninger og har tusenvis av verdensrekorder i optimalisering. Kundene består av ledende selskaper i Finland og internasjonalt som krever ekstremt kompleks dataanalyse og -utnyttelse.

Globalt anerkjente eksperter

– Vi er utrolig fornøyde med at Weoptit nå blir en del av Visma. De har en enestående kompetanse i AI og optimaliseringsløsninger som vi ikke har sett maken til i noen andre selskaper. Nesten alle ekspertene innehar doktorgrader og er globalt anerkjent innen deres fagfelt, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

– AI og optimalisering er områder vi investerer kraftig i. Weoptit styrker vår kompetanse betydelig og gjør at vi vil kunne tilby kundene våre enda bedre fagkunnskap innenfor disse områdene, fortsetter Evensen.

– Visma Consulting er ledende innenfor leveranse av kundetilpassede løsninger og IT-rådgivning, og å bli en del av Visma-familien vil hjelpe oss med å styrke veksten vår betraktelig, sier Oli Bräysy, administrerende direktør i Weoptit.

Satser på ny teknologi

Weoptit er et av flere strategiske oppkjøp Visma har gjort den siste tiden. Det danske konsulentselskapet Kapacity ble nylig kjøpt som et ledd i å styrke kompetansen innen business intelligence og advanced analytics i det danske markedet. Kapacity er spesialister innen forretningsanalyse, skybasert business intelligence og avanserte dataanalysdisipliner som maskinlæring og big data.

Dermed står Visma Consulting enda bedre rustet til å bistå virksomheter med rådgivning, utvikling og forvaltning av IT-løsninger med bruk av ny teknologi i fremtiden.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting, +47 91 12 41 23

Olli Bräysy, administrerende direktør, Weoptit, +358 44 359 1974

Visma Consulting

Visma Consulting leverer verdiskapende IT-løsninger til offentlig sektor og større private virksomheter gjennom IT-rådgivning, systemutvikling og applikasjonsforvaltning. Fokus er å skape brukervennlige fagsystemer, mobile løsninger, information management løsninger og portaler. Visma Consulting har et tett kundesamarbeid og solid domene- og teknologikompetanse. Visma Consulting er representert i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen.

Weoptit

Weoptit er et finsk IT selskap som utvikler AI-baserte software-løsninger for optimalisering basert på algoritmer og modeller de selv har utviklet. Selskapet leverer løsninger til nesten alle store industrier og offentlig sektor i Finland og internasjonalt. I tillegg til Finland har selskapet ansatte i Europa, Asia og Australia. Weoptit jobber tett med over 100 industriledere globalt. https://weoptit.com/

Emner

Tags


Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 700 ansatte og hadde i 2017 en omsetning på NOK 9 346 mill. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2020 hadde Visma en omsetning på 1 741 millioner euro. Til sammen er vi 13 600 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 100 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no