Følg Visma

Visma anskaffer AI-kompetanse i verdensklasse

Pressemelding   •   mai 08, 2018 08:23 CEST

AI og optimalisering er satsingsområder for Visma, som investerer betydelig i ny kompetanse

Visma har kjøpt Weoptit, et ledende selskap i optimalisering og bruk av kunstig intelligens. Weoptit leverer optimaliseringsløsninger for store bedrifter ved hjelp av avansert kunstig intelligens, maskinlæring og optimaliseringssalgoritmer.

Weoptit har kompetanse i verdensklasse innen opimaliseringsløsninger og har tusenvis av verdensrekorder i optimalisering. Kundene består av ledende selskaper i Finland og internasjonalt som krever ekstremt kompleks dataanalyse og -utnyttelse.

Globalt anerkjente eksperter

– Vi er utrolig fornøyde med at Weoptit nå blir en del av Visma. De har en enestående kompetanse i AI og optimaliseringsløsninger som vi ikke har sett maken til i noen andre selskaper. Nesten alle ekspertene innehar doktorgrader og er globalt anerkjent innen deres fagfelt, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

– AI og optimalisering er områder vi investerer kraftig i. Weoptit styrker vår kompetanse betydelig og gjør at vi vil kunne tilby kundene våre enda bedre fagkunnskap innenfor disse områdene, fortsetter Evensen.

– Visma Consulting er ledende innenfor leveranse av kundetilpassede løsninger og IT-rådgivning, og å bli en del av Visma-familien vil hjelpe oss med å styrke veksten vår betraktelig, sier Oli Bräysy, administrerende direktør i Weoptit.

Satser på ny teknologi

Weoptit er et av flere strategiske oppkjøp Visma har gjort den siste tiden. Det danske konsulentselskapet Kapacity ble nylig kjøpt som et ledd i å styrke kompetansen innen business intelligence og advanced analytics i det danske markedet. Kapacity er spesialister innen forretningsanalyse, skybasert business intelligence og avanserte dataanalysdisipliner som maskinlæring og big data.

Dermed står Visma Consulting enda bedre rustet til å bistå virksomheter med rådgivning, utvikling og forvaltning av IT-løsninger med bruk av ny teknologi i fremtiden.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting, +47 91 12 41 23

Olli Bräysy, administrerende direktør, Weoptit, +358 44 359 1974

Visma Consulting

Visma Consulting leverer verdiskapende IT-løsninger til offentlig sektor og større private virksomheter gjennom IT-rådgivning, systemutvikling og applikasjonsforvaltning. Fokus er å skape brukervennlige fagsystemer, mobile løsninger, information management løsninger og portaler. Visma Consulting har et tett kundesamarbeid og solid domene- og teknologikompetanse. Visma Consulting er representert i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen.

Weoptit

Weoptit er et finsk IT selskap som utvikler AI-baserte software-løsninger for optimalisering basert på algoritmer og modeller de selv har utviklet. Selskapet leverer løsninger til nesten alle store industrier og offentlig sektor i Finland og internasjonalt. I tillegg til Finland har selskapet ansatte i Europa, Asia og Australia. Weoptit jobber tett med over 100 industriledere globalt. https://weoptit.com/

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 700 ansatte og hadde i 2017 en omsetning på NOK 9 346 mill. Se visma.no og visma.com.