Følg Visma

Vasaloppet innleder konkurransen Visma Nordic Trophy

Pressemelding   •   mar 02, 2018 09:59 CET

4. mars går startskuddet for Vasaloppet, et av verdens tøffeste skirenn med en lang og tradisjonsrik historie

Vasaloppet er første renn ut i konkurransen Visma Nordic Trophy, de fire siste rennene i Visma Ski Classics-touren, som leder opp til den spennende finalen i Ylläs-Levi.

Visma Ski Classics er en av de tøffeste utfordringene innen organisert langrenn, og Vasaloppet, som går 90 kilometer fra Sälen til Mora i Sverige, er det lengste rennet i konkurransen.

Visma Nordic Trophy ble en suksess i fjor da den ble introdusert som et element for å skape ekstra spenning rundt den siste delen av konkurransen. I år vil skiløperne som samler flest vinnerpoeng i Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Reistadløpet og Yllä-Levis vinne trofeet og EUR 5 000 i premiepenger.

Spenning mot finalen
I februar avsluttet konkurransen Visma Alp Trophy i en nervepirrende finale i Toblach-Cortina. Nå venter publikum i spenning for å se om vinnerne, Tord Asle Gerdalen og Britta Norgren-Johansson, vil klare å stikke av med seieren i Visma Nordic Trophy også.

– De siste fire rennene finner sted i Norden der langrenn er en av de mest populære folkesportene. Vi ser frem til å følge atletene og se dem konkurrere om et trofé som gjør at de må presse grensene, vise styrke og evnen til å håndtere motgang i tillegg til karakter og lagånd. Dette er verdier som vi i Visma identifiserer oss med og tror på, sier Øystein Moan, CEO i Visma.

Moan er spent foran andre del av Visma Ski Classics-sesongen, og applauderer ikke bare skiløpernes prestasjoner, men også innsatsen internt i Visma.

– Visma Ski Classics har ført med seg en bølge av internt engasjement, og vi er glade for å se at så mange av våre ansatte, partnere og kunder deltar i skirennene og kommer sammen i fellesskap og sportsånd.

Både Visma Alp Trophy og Visma Nordic Trophy vil tildeles etter Visma Ski Classics-finalen i Ylläs-Levi, Finland 14. april.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Øystein Moan, CEO Visma, tel: + 47 920 80 000

Om Visma Ski Classics:
Visma Ski Classics er langløpscup bestående av verdens 13 mest prestisjetunge og tradisjonelle skiløp. Dette inkluderer blant annet Marcialonga i Italia, Vasaloppet i Sverige og Birkebeinerrennet i Norge. 28 profesjonelle lag og 50.000 amatører konkurrerer side om side. Skiløpene sendes på TV i over 70 land med over 20 millioner seere. Visma Ski Classics drives av Ski Classics AB og eies av Vasaloppet, Birken og W Sportsmedia.

Visma Nordic Trophy-renn:
4. mars, Vasaloppet, Sverige, 90km
17. mars, Birkebeinerrennet, Norge, 54 km
7. april, Reistadløpet, Bardufoss, Norge, 50 km
14. april, Ylläs-Levi, Finland, 67 km

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 700 ansatte og hadde i 2017 en omsetning på NOK 9 346 mill. Se visma.no og visma.com.