Følg Visma

Vasaloppet er første renn ut i Visma Nordic Trophy

Pressemelding   •   mar 01, 2019 14:33 CET

Vasaloppet er et av de mest krevende skirennene i Visma Ski Classics.

På søndag går startskuddet for Vasaloppet, det første rennet i årets Visma Nordic Trophy-konkurranse som består av de fire siste nordiske rennene i Visma Ski Classics-touren. Publikum og deltakere kan glede seg til en spennende måned med langdistanserenn frem til finalen i april.

Visma Ski Classics er en av de tøffeste utfordringene innen organisert langrenn, og Vasaloppet, som går 90 kilometer fra Sälen til Mora i Sverige, er det lengste rennet i konkurransen. I år er det 64 nasjoner som deltar, og Norge ligger på andreplass etter Sverige med flest antall deltakere.

– Vasaloppet er et av de tøffeste rennene i touren, og det blir spennende å se hvem som tar ledelsen i Visma Nordic Trophy-konkurransen ved å vinne på søndag, sier CEO i Visma, Øystein Moan.

Den prestisjetunge konkurransen avslutter også sesongen for Visma Ski Classics. Vinnerne mottar EUR 5 000 hver i premiepenger og kåres ved å legge sammen vinnerpoeng fra Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Reistadløpet og Ylläs-Levi.

Britta Johansson-Norgren vant nylig Visma Alp Trophy og gleder seg til å konkurrere om Visma Nordic Trophy:

– Visma Nordic Trophy er en viktig konkurranse for de skiløperne som ikke har mulighet til å delta i alle rennene løpet av sesongen. Den gir meg ekstra motivasjon til å avslutte årets sesong sterkere enn fjorårets.

Dette er Vismas fjerde sesong som tittelsponsor av Visma Ski Classics.

– Antallet tv-seere har vært høyt denne sesongen, og eksponeringen bidrar til å gjøre varemerket vårt kjent både i Norden og i nye markeder. Vi gleder oss til en spennende avslutning på sesongen med Visma Nordic Trophy, avslutter Moan.

Både Visma Alp Trophy og Visma Nordic Trophy tildeles vinnerne etter Visma Ski Classics-finalen i Ylläs-Levi, Finland 13. april.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Øystein Moan, CEO i Visma, mobil: 920 80 000

Visma Nordic Trophy-renn:

3. mars, Vasaloppet, Sverige, 90 kilometer

16. mars, Birkebeinerrennet, Norge, 54 kilometer

6. april, Reistadløpet, Norge, 50 kilometer

13. april, Ylläs-Levi, Finland, 70 kilometer

Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Visma-gruppen opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 8 500 ansatte, 900 000 kunder og omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.