Følg Visma

Unik mulighet for skoleungdom som er nysgjerrig på en karriere innenfor IT

Pressemelding   •   okt 08, 2019 07:50 CEST

Ønsker du å forsøke deg som IT-konsuIent for én dag? I forbindelse med OD søker Visma skoleungdom som er nysgjerrig på en karriere innenfor IT.

31. oktober arrangeres Operasjon Dagsverk (OD) - Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Visma Consulting søker nå elever fra ungdoms- og videregående skole som er nysgjerrig på å lære mer om IT-bransjen og som ønsker å gjøre et dagsverk utenom det vanlige som IT-konsulent for én dag.

- IT-bransjen representerer en fremtidsrettet næring som kommer til å spille en stadig viktigere rolle i årene som kommer og vil forme våre samfunn i enda større grad enn i dag. IT-kompetanse av høy kvalitet og nok kompetent arbeidskraft er kritisk for å digitalisere både privat og offentlig sektor. Hvis ikke vil det på sikt svekke Norges konkurranseevne, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Nå oppfordrer Visma ungdom som er nysgjerrig på en karriere innenfor IT om å søke på et annerledes, men garantert spennende og læringsrikt dagsverk under OD 31. oktober. Evensen lover kunnskap og erfaringer som ikke står på pensum som blant annet Internet of Things (IoT) og kunstig intelligens (AI).

- Vi søker seks skoleungdommer som først og fremst ønsker å lære mer om hvordan teknologi kan forenkle og effektivisere hverdagen til den enkelte. Vi stiller ingen krav til forkunnskaper - det viktigste er en god dose kreativitet, lekenhet, nysgjerrig sans og et ønske om å lære, sier Evensen.

Visma håper at elevene som skal jobbe som IT-konsulenter under OD vil se noen av mulighetene som finnes innenfor IT-bransjen, og at det forhåpentligvis vil inspirere flere unge til å velge en studieretning innenfor IT. Hvert år ansetter Visma i Norge ca. 50 nyutdannede studenter med bakgrunn fra IKT-studier. IT-selskapet opplever at rekrutteringsprosessen blir tøffere år for år, og at kampen om de beste hodene tilspisser seg i takt med at alle bransjer søker etter spesialisert IT-kompetanse. Interesseorganisasjonen IKT-Norge krever hele 5000 nye studieplasser innenfor IKT bare i løpet av denne stortingsperioden.

Medaljens bakside
Samtidig som hele verden er avhengig av ny teknologi, kommer også denne teknologien med en pris. Dette vet 40.000 ungdom i Øst-Kongo altfor godt. De jobber i gruver der de med enkle redskaper graver etter mineraler som finnes i mobiltelefoner, nettbrett og laptoper. Årets OD-prosjekt har som mål å gi ungdom i Øst-Kongo muligheter til å skape seg en fremtid gjennom utdanning, rettighetsarbeid og beskyttelse.

- OD er Norges største solidaritetsaksjon av, for og med ungdom, og det føles ekstra viktig og riktig å bidra når formålet er relatert til teknologi og hvordan enhetene vi har blitt så avhengig av i hverdagen produseres, sier Evensen.

Søk her
Ønsker du, eller vet du om noen som du tror kan være interessert i å være IT-konsulent for én dag? Ta en titt her for mer informasjon og hvordan søke: https://www.visma.no/consulting/konsulent-jobb/operasjon-dagsverk-en-dag-som-it-konsulent/


For mer informasjon, vennligst kontakt:

  • Vidar Evensen, administrerende direktør Visma Consulting: +47 911 24 123

Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 9 500 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.