Gå videre til innhold
Norges idrettsforbund og Visma lanserer skreddersydd økonomiløsning for norske idrettslag

Pressemelding -

Norges idrettsforbund og Visma lanserer skreddersydd økonomiløsning for norske idrettslag

Norges idrettsforbund (NIF) og Visma lanserer en skreddersydd økonomiløsning for idretten, som har fått navnet Smart Klubbøkonomi. Målsetningen er at det skal skapes mest mulig idrett for hver krone som går inn i små og store norske idrettslag.

- Vi ønsket å knytte et moderne økonomisystem til våre medlemsregistre og finne et system som støtter en mest mulig åpen, ryddig og elektronisk økonomi, slik at alle transaksjoner er sporbare. Derfor har vi inngått et samarbeid med Visma, sier Øystein Dale, assisterende generalsekretær i NIF.

Smart Klubbøkonomi består av administrasjonsverktøyet KlubbAdmin fra NIF, hvor idrettslagene har full oversikt over sine medlemmer, og en økonomiløsning fra Visma, integrert med hverandre. Løsningen er sammen med maler og veiledninger om klubbøkonomi, skreddersydd for å forenkle organisasjonsarbeidet og økonomistyringen i norske idrettslag. Det vil bidra til at idrettslagene kan drives effektivt og trygt, selv med hyppige skifter av ansvarspersoner.

- Vi har vektlagt å få systemer som er moderne og enkle å bruke, ettersom ressurspersoner ofte skiftes ut i idrettslagene. Derfor er det viktig at systemene sørger for kontinuitet og gjør det enkelt å overta økonomifunksjonen for nye ansvarlige. Det er det vi legger til rette for nå, forklarer Dale.

- Dette er et profesjonelt regnskapssystem som er spesialtilpasset idrettsforeninger. Da løsningen er enkel å ta i bruk, skal det ikke være behov for mye opplæring. Vårt mål har vært å hjelpe Idretts-Norge til å få olympisk kvalitet på økonomifunksjonene sine, og det tror jeg vi skal lykkes med, sier Arne Fjelberg, ansvarlig for Smart Klubbøkonomi i Visma.

Forenklet økonomisstyring
En viktig funksjonalitet i Smart Klubbøkonomi, er at idrettslag som benytter KlubbAdmin til å fakturere og motta innbetalinger fra sine medlemmer, nå automatisk kan få betalingene overført ferdig postert til økonomiløsningen fra Visma. Det bidrar til effektivt drift, gir full oversikt over medlemmer og innbetalinger, og forenkler økonomistyringen betydelig.

Løsningen vil også bidra til å redusere kontantbetalingene i norske idrettslag, samtidig som andelen elektroniske betalinger øker. Transaksjonene vil bli knyttet til organisasjonen, istedenfor til frivillige som ofte er tilfellet i dag. Det gir en ryddigere økonomi.

For mer informasjon, kontakt:
Norges idrettsforbund: Kjetil Bakke, tlf 992 60 961
Visma: Arne Fjelberg, tlf 934 45 401

Om Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse, med 2.240.000 medlemskap fordelt på 11.409 idrettslag. NIFs visjon er "idrettsglede for alle".

Related links

Emner

Tags


Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 7 400 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på NOK 8 338 mill. Se visma.no og visma.com

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2020 hadde Visma en omsetning på 1 741 millioner euro. Til sammen er vi 13 600 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 100 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no