Følg Visma

Norge foran Sverige på digitalisering

Pressemelding   •   jan 25, 2018 08:00 CET

Norske bedrifter er hakket bedre enn svenske bedrifter i å digitalisere. Det viser Vismas undersøkelse der over 3000 daglige ledere og økonomiansvarlige i Norden har rangert i hvilken grad bedriften har digitalisert sentrale økonomiske og administrative prosesser.

Det er første gangen Norge er med i undersøkelsen som tar utgangspunkt i de syv vanligste økonomiske og administrative prosessene i bedrifter. Over 3000 daglige ledere og nøkkelpersoner i små og mellomstore bedrifter har svart på spørsmål om digitalisering i egen bedrift. Resultatene er publisert i rapporten Digital Index, og viser at digitaliseringsgraden er svært varierende.

Mens svenske bedrifter har en digitaliseringsgrad på 41 %, ligger norske bedrifter på 46 %.

– Det er positivt å se at vi ligger foran Sverige på digitalisering, men vi burde være mye lenger fremme. Det finnes et stort potensial i mange norske bedrifter i å digitalisere flere prosesser, slik at de kan bruke mindre tid på manuelt arbeid og mer tid på for eksempel analyse, sier adm. direktør i Visma Software, Erlend Sogn.

Digitalisering gir økt konkurransekraft
Med teknologien som finnes i dag, har bedrifter mange muligheter til å effektivisere, jobbe smartere og dermed øke konkurransekraften. Undersøkelsen viser at kun 39 % norske bedrifter har digitalisert faktureringsprosessen, et område som er relativt enkelt å digitalisere med stort potensial for å spare både tid og penger, ifølge Sogn.

– Mange tror at de sender fakturaen elektronisk når de sender den på e-post, men dette stemmer ikke. En PDF-faktura er laget for å kunne åpnes elektronisk, men er ikke forståelig for et datasystem og kan ikke behandles elektronisk. Digitalisering betyr at hele prosessen automatiseres.

Digitalisering handler om å understøtte, forenkle og effektivisere arbeidsprosesser ved hjelp av IT-løsninger. Det dreier seg altså ikke bare om løsningene i seg selv, men selve prosessen ved å bruke teknologi til å effektivisere mange av oppgavene vi gjør manuelt i dag.

– Konkurransen vil bli enda tøffere framover, og den digitale utviklingen vil gå fortere og fortere. Derfor vil de tiltakene som gjøres i dag være avgjørende for bedriftens evne til å overleve. Satt litt på spissen vil jeg si at digitaliserer du ikke i dag, eksisterer du sannsynligvis ikke i morgen, avslutter Sogn.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Erlend Sogn, administrerende direktør i Visma Software AS, tlf. 450 02 406, e-post: erlend.sogn@visma.com

Les mer den digitale indeksen og de norske resultatene her.

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 600 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 7 855 mill. Se visma.no og visma.com.

Vedlagte filer

PDF-dokument