Følg Visma

Nå kan du få statsregnskapet rett i lomma

Pressemelding   •   okt 23, 2017 15:04 CEST

TILGJENGELIG FOR ALLE: Jensen mener den nye løsningen er et stort steg i riktig retning for åpenhet om statsbudsjettet.

Nettportalen Statsregnskapet.no ble nylig lansert av finansminister Siv Jensen. Nettsiden er utviklet av Direktoratet for økonomistyring (DFØ) i samarbeid med Deloitte og bWise AS, et selskap i Visma, og sikrer større åpenhet rundt hvordan skattebetalernes penger benyttes.

Informasjonsportalen gir allmennheten tilgang til informasjon om alle offentlige inntekter og utgifter som er en del av statsbudsjettet, slik at du enkelt kan sjekke hva skattepengene dine går til.

Viktig med åpenhet
– Åpenhet er å gjøre informasjon tilgjengelig i et format og på et språk som folk forstår og kan bruke. Jeg mener at denne nettsiden er et stort steg i riktig retning, sa finansminister Siv Jensen under lanseringen.

Portalen er utviklet ved hjelp av Qlik-teknologi som gjør det enkelt å sammenligne offentlige inntekter og utgifter over tid, samt å drille ned på ulike poster og virksomheter.

– Vi synes portalen er blitt veldig fin, og håper at DFØ vil ta i bruk ytterligere Qlik-funksjonalitet i videreutviklingen, sier Torstein Thorsen, administrerende direktør i bWise AS.

Brukervennlig løsning
Tallene i statsregnskapet har også vært offentliggjort tidligere, men da gjennom en rekke Excel-ark på Statsregnskapet.no. Nå kan du enkelt finne alle relevante nøkkeltall, og se hvor mye staten bruker på for eksempel helse, politi og velferd via den brukervennlige nettsiden som er enkel å navigere i.

Statsregnskapets brukere kan i hovedsak deles inn i to grupper. Den ene er interne brukere som medlemmer av departementene og DFØs fagfolk på vegne av Finansdepartementet, og den andre er eksterne brukere i akademia og media samt privatpersoner.

For mer informasjon, kontakt:
Torstein Thorsen, administrerende direktør i bWise AS, mobil: 46361313

Lenke til video fra lansering av Statsregnskapet.no:
http://webcast.seria.no/client/mobile/?id=69686785

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 300 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 600 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på NOK 7 855 mill. Se visma.no og visma.com.

Vedlagte filer

PDF-dokument