Gå videre til innhold
Kvalitet viktigst når bedriftene gjør innkjøp

Pressemelding -

Kvalitet viktigst når bedriftene gjør innkjøp

Tall fra Vismas Næringsbarometer viser at kvalitet er det viktigste kriteriet når bedrifter skal gjøre innkjøp. Nesten halvparten av de spurte mener at kvalitet kommer før andre kriterier som pris og miljøhensyn.

– Resultatene fra undersøkelsen viser at markedet har størst fokus på kvalitet. I en økt konkurransesituasjon er det viktig å levere gode varer og tjenester til rett pris. Likevel er optimismen i markedet trolig med på å påvirke, slik at vi prioriterer kvalitet høyere enn pris, sier administrerende direktør i Visma Mamut AS, Kenneth Løvold.

Tro på fremtiden
Optimismen står sterkt blant små og mellomstore bedrifter i Norge og mer enn halvparten regner med økt omsetning i 2014. Det er flere aspekter som bidrar til denne optimismen. Økt intern kapasitet, høysesong om sommeren, flere salgskanaler og flere eller bedre produkter er sentrale faktorer. 64,3 prosent av respondentene svarte at salgsinntektene de siste månedene ble bedre enn, eller slik som forventet.

Nær halvpartene av respondentene, 48 prosent, mener at kvalitet er det viktigste kriteriet når de gjør innkjøp. Videre følger pris med 30 prosent. Rask levering, miljøhensyn og at enkel bestilling får alle under 10 prosent.

Økt fokus på standarder
Undersøkelsen viser at det er fokus på standarder som ISO-sertifisering og bruk av lokale leverandører. – Økt bevissthet rundt valg av leverandører er et tegn på at små og mellomstore bedrifter i Norge tenker kvalitet når de gjør innkjøp. Er man en liten bedrift kan et innkjøpssamarbeid være med på å sikre både kvalitet og pris når bedriften gjør innkjøp, påpeker Løvold.

Les mer om Næringsbarometeret

Om Vismas Næringsbarometer: Vismas Næringsbarometer er en spørreundersøkelse som gjennomføres blant små og mellomstore bedrifter i Norge fire ganger per år. Målet er å kartlegge trender og forskjeller i forventinger innen salg og innkjøp. Om lag 2000 virksomheter har svart på undersøkelsen som inneholder spørsmål om salg, innkjøp og miljøaspekter.

For mer informasjon, kontakt: Kenneth Løvold, Administrerende Direktør, Visma Mamut AS, +47 997 07 670, kenneth.lovold@visma.com

Ønsker du å komme i kontakt med noen av respondentene av undersøkelsen for intervjuer, kontakt: Liv Hauknes Enoksen, Visma Mamut AS, +47 906 49 844, liv.hauknes.enoksen@visma.com

Related links

Emner

Tags


Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6 100 ansatte og hadde i 2013 en omsetning på NOK 6 500 mill. Se visma.no og visma.com

Pressekontakt

Aase Settevik

Aase Settevik

Pressekontakt Director of Brand and Communications +47 920 49 559

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2020 hadde Visma en omsetning på 1 741 millioner euro. Til sammen er vi 13 600 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 100 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no