Gå videre til innhold
Helsedirektoratet velger Visma for ny storkontrakt: - Skal digitalisere helse-Norge

Pressemelding -

Helsedirektoratet velger Visma for ny storkontrakt: - Skal digitalisere helse-Norge

IT-konsulentselskapet Visma Consulting har inngått rammeavtale for applikasjonsutvikling og forvaltning av Helsedirektoratets portefølje av digitale løsninger med en kostnadsramme på inntil 100 millioner kroner. Avtalen støtter opp om Helsedirektoratets strategi om å sette brukeren først og at de digitale løsningene skal være det foretrukne valget.

– Jubelen sto i taket på en rekke hjemmekontor i Visma da vi fikk vite at Helsedirektoratet har tildelt oss oppdraget med å utvikle og forvalte deres portefølje av applikasjoner, sier Nicolai Svendsen, salgsdirektør i Visma Consulting.

Rammeavtalen er inngått med Visma Consulting som hovedleverandør og Visma bWise som underleverandør innenfor fagfeltet business intelligence. Oppdraget til Visma inkluderer å være en strategisk partner for Helsedirektoratet og sørge for en effektiv forvaltning og videreutvikling av direktoratets systemportefølje. Rammeavtalen har en kostnadsramme på 100 millioner kroner fordelt på to år med mulighet for forlengelse i inntil to nye år.

Det er avdeling for utvikling og digitale kanaler innen Helsedirektoratet som er oppdragsgiver for prosjektet. Avdelingen forvalter i dag en rekke plattformer og systemer som blant annet kommuniserer mellom ulike fagsystemer, arkivløsning og søknad for blåresept, behandlingsoppgjør og avtaler.

– Vi er svært fornøyde med å få inn Visma som en strategisk partner i vårt arbeid med å modernisere og digitalisere Helsedirektoratets løsninger, og vi ser frem til å sammen utvikle de beste løsningene for brukerne av våre tjenester. Visma er en fremtidsrettet leverandør som leverte et helhetlig og solid anbud både innenfor systemutvikling og styringsinformasjon, sier Wenche Snell, avdelingsdirektør for utvikling og digitale kanaler i Helsedirektoratet.


Ser stort potensiale i digitalisering av helsesektoren
Visma Consulting har gjennom flere år jobbet målrettet og strategisk med å bygge opp et sterkt fagmiljø med høy kompetanse innenfor helsesektoren. Fagmiljøet er også et av Norges største på Microsoft sin skyplattform Azure. Konsulentselskapet har tidligere inngått avtaler med blant annet Direktoratet for eHelse, Helse Sør-Øst og Sykehuspartner. Rammeavtalen med Helsedirektoratet ble inngått i tøff konkurranse med noen av de største konsulentselskapene, og avtalen viser at satsingen på kompetanse innenfor helsesektoren bærer frukter.

– Denne rammeavtalen er en bekreftelse og anerkjennelse av den kompetansen vi har bygget opp, og vi takker for tilliten som Helsedirektoratet viser oss, sier Svendsen.

Å digitalisere og utvikle fremtidens helsevesen er ekstra viktig med den pågående Covid19-pandemien hvor betydningen av et moderne og handlekraftig helsevesen med robuste løsninger blir særdeles synlig for hele befolkningen.

– Det er svært spennende å ta del i digitaliseringen av helsesektoren, og det betyr mye for oss som selskap å bidra med samfunnskritiske it-løsninger og leveranser. Ikke minst er det givende for våre medarbeidere å være med og forme den digitale utviklingen innenfor helse-Norge. Det er en oppgave vi kommer til å gi alt for å løse på en best mulig måte, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.


Offentlige anskaffelser viktigere enn noen gang
For it-bransjen er det svært viktig i den spesielle situasjonen hele næringslivet nå står i, at det offentlige fortsetter å investere i viktig infrastruktur og teknologi som også hjelper med å holde hjulene i gang.

– Å inngå denne avtalen i en periode som er preget av mye usikkerhet på grunn av Covid-19, betyr selvfølgelig mye, også kommersielt. Med avtalen viser Helsedirektoratet at it-investeringer innenfor offentlig sektor er viktig å gjennomføre i en utfordrende tid – både til det beste for befolkningen og for brukerne av helsetjenestene, men også for leverandørene og sysselsettingen i næringslivet, sier Evensen.


For mer informasjon, vennligst kontakt:
- Nicolai Svendsen, salgsdirektør Visma Consulting, nicolai.svendsen@visma.com, +47 415 74 122
- Vidar Evensen , administrerende direktør Visma Consulting, vidar.evensen@visma.com, +47 911 24 123 

Emner

Kategorier


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 10 000 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 15 028 millioner i 2019, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 14 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no