Gå videre til innhold
Team Jumbo-Visma søker inspirasjon blant nye idretter og ser flere likhetstrekk med langløp på ski og sykkelsporten.
Team Jumbo-Visma søker inspirasjon blant nye idretter og ser flere likhetstrekk med langløp på ski og sykkelsporten.

Pressemelding -

Et av verdens beste sykkellag søker inspirasjon fra Visma Ski Classics

Et av verdens beste sykkellag, Team Jumbo-Visma, skal la seg inspirere og forhåpentligvis få ny kunnskap når de i helgen følger Marcialonga, en del av langløps-touren Visma Ski Classics.

Det norske IT- og teknologiselskapet Visma er både tittelsponsor for langløps-touren Visma Ski Classics i tillegg til å være en av hovedsponsorene til det nederlandske sykkellaget Team Jumbo-Visma. Nå bidrar Visma til å bringe ski og sykling tettere sammen under Marcialonga. Visma har invitert sykkellaget til å følge med til Nord-Italia og den den sjette etappen av Visma Ski Classics.

En av de som skal være med til Italia for å overvære Marcialonga er Primoz Roglic, rangert som verdens beste syklist. Slovenske Roglic er imidlertid godt vant til vintersport, og han startet sin idrettskarriere med skihopping før han siden har satset alt på å gå til topps som landeveissyklist. I 2019 ble Roglic tredjemann under Giro d'Italia, og han vant Vuelta a España, Tirreno-Adriatico og Tour de Romandie.

– Visma Ski Classics har helt siden starten for ti år siden hentet inspirasjon fra sykkelsporten. Med blant annet lidenskap for lagene, lagstrategi under rennene og ekstra spenning med innlagte sprint- og klatrepoeng, er det mange elementer i vår langløps-tour som er inspirert av sykkelsporten. Vi gleder oss til å dele kunnskap og erfaringer under Marcialonga med Team Jumbo-Visma, sier David Nilsson, administrerende direktør i Visma Ski Classics.

Forventningene er gjensidige før helgens møte i Marcialonga.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Visma Ski Classics. Det er en ny verden for oss, men vi ser allerede flere likheter mellom idrettene, i treningen og i organisasjonen. Takket være Visma kan vi nå lære enda mer og bli bedre kjent. Med vårt utviklingsteam bestående av unge syklister trente vi på ski på Sjusjøen før jul, og vi syntes det var et godt tillegg til treningsprogrammet vårt. Primoz Roglic har allerede fortalt oss mye om langrenn, og kanskje vil det inspirere oss til å se nye muligheter, sier Richard Plugge, administrerende direktør i Team Jumbo-Visma.

Emner

Kategorier


Om Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer prosesser i privat og offentlig sektor. Konsernet opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med over 10 000 ansatte, 1 000 000 kundekontrakter og en omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er Visma et av Europas ledende softwareselskap. Se visma.no og visma.com.

Pressekontakt

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Pressekontakt Head of Communication Norway +47 921 57 801

Visma er Nordens ledende leverandør av software og tjenester for offentlig og privat sektor

Visma er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare for et mer effektivt og bærekraftig samfunn. Vi forenkler menneskers jobbhverdag ved å automatisere arbeidsprosesser for selskap og organisasjoner av alle størrelser. I 2021 hadde Visma en omsetning på 2 081 millioner euro. Til sammen er vi 14 000 ansatte som er dedikerte til å gjøre morgendagen bedre enn i dag for våre 1 200 000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Sentral- og Øst-Europa og Latin-Amerika. Besøk oss på visma.no