Følg Visma

DNB og Visma digitaliserer Norge

Pressemelding   •   nov 14, 2016 12:15 CET

Erlend Sogn, Administrerende direktør i Visma Software

DNB og Visma vil revolusjonere forbrukernes betalingsvaner og bedriftenes fakturarutiner. Ambisjonen er å digitalisere Norge, og å eliminere de 164 millionene papirfakturaene som hvert år sendes ut i Norge.

DNB har nå lansert Vipps Faktura – en enkel løsning for bedrifter som vil sende faktura til kundene sine rett i Vipps. Løsningen gjør at kunden slipper å taste inn kontonummer, KID og beløp – alt er ferdig utfylt og fakturaen betales med noen få tastetrykk direkte på mobilen.

- Mange bedrifter bruker i dag alt for mye tid og penger på å ta seg betalt for varer og tjenester. Og forbrukerne må streve med håpløst lange KID-nummer, som dessuten fører til masse feiltasting. I tillegg kommer alle purringene, gebyrene og inkassosakene som følge av slurv og forglemte regninger. Norge er overmodent for å skrote papirfakturaen, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Visma bygger nå funksjonalitet i alle sine regnskapssystemer for direkte fakturering til Vipps, og knytter dermed 120 000 små og mellomstore norske bedrifter til 2 millioner Vipps-brukere. Selskapet har lenge vært en pådriver for å digitalisere fakturaflyten i Norge ved å akselerere bruken av elektronisk faktura.

- Alle hindre er nå ryddet av veien for å digitalisere fakturaflyten i Norge. Dette er ekstremt viktig for grasrota i norsk økonomi. Det har aldri vært enklere for små og mellomstore bedrifter å starte med e-faktura - for de aller fleste er det bare et par tastetrykk som skal til. Nå vil bedriftene også kunne fakturere privatkunder direkte til mobilen, sier Erlend Sogn, adm. dir. i Visma Software.

Ved bruk av tall fra en rekke nasjonale og internasjonale undersøkelser, anslår Visma at Norge vil spare minst 27 milliarder årlig ved å kvitte seg med papir- og epostfakturaer.

- Næringsminister Monica Mæland gikk i forrige uke ut med tiltak som skal spare norsk næringsliv for 4,3 milliarder i året. Ved å digitalisere fakturaene kan vi mangedoble de besparelsene, sier Sogn.

I dag er kun drøye 10 prosent av norske virksomheter registrert for mottak av e-faktura. Det sendes hvert år ca. 300 millioner fakturaer på annet vis enn som e-faktura. 164 millioner sendes fremdeles per brev i posten.

- Tenk på alt papiret vi bruker, alle timene det tar og hvor mye det koster oss i gebyrer og porto. Det er ingen grunn til at vi skal bruke papirfaktura i 2016. Vår ambisjon er å gjøre det enklere for bedrifter å ta betalt og enklere for forbrukerne å betale, fastslår Garborg.

Kontakt:
Erlend Sogn
Administrerende direktør, Visma Software
450 02 406

Rune Garborg
Vipps-direktør
916 33 220

Vidar Korsberg Dalsbø
Kommunikasjonsrådgiver, DNB
993 80 389
vidar.korsberg.dalsbo@dnb.no

Om Visma

Visma gjør virksomheter mer effektive. Konsernet leverer programvare, outsourcingstjenester, innkjøpsløsninger, innfordringstjenester, butikkdataløsninger, samt IT-relatert utviklings- og konsulentvirksomhet. Visma forenkler og automatiserer virksomhetsprosesser innenfor både privat og offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiske kunder benytter Vismas produkter og tjenester, og ytterligere 330 000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 7 400 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på NOK 8 338 mill. Se visma.no og visma.com

Vedlagte filer

PDF-dokument